Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!

15 Temmuz 2014 Salı

Obezler parmak kaldırsın!


 Çok yemenin psiolojik alt yapısının aslında çok şeye sahip olma arzusundan kaynaklı bir yanıda var gibi gözüküyor. bu Bağlamda bakıldığında obezlik sadece fiziksel bir görünüm bozukluğunun yanısıra sosyal ve psikolojik bir bozukluk olarak da karşımıza çıkıyor.


"Oburluğun temelinde ihtiyaçtan fazlasına sahip olma arzusu, onun da altında korku yatıyor. Genellikle kişilerin bu zaafları başta en yakınlarındaki insanlar tarafından teşvik ediliyor ki, onlar da toplumsal yapı içinde zaten bu yönde kışkırtılmaktan kendilerini koruyamayan, az ya da çok kanaatkârlık duyguları zedelenmiş insanlar. Sadece yiyecek içecek bağlamında değil eşya, bilgi, statü elde etme, hakimiyet kurma ve güç kullanma bakımından durulması gereken sınırlar ortadan kalkmış durumda.
Doyum miktarı her geçen gün arttığından insanlar susuzluklarını gidermek için tuzlu su içtiklerinin farkına varamadan daha fazla harcama yapıyorlar. Yenilerini eskitmeye fırsat bulamadıklarından aslında fakirleşiyorlar. Etkilerini artıracakmış zannederek daha çok konuşuyor veya yazıyorlar. Gündelik hayatları kelime israfıyla malulleşiyor. Daha çok yere damgalarını vurmak, mümkün olan her noktada borularını öttürmeye çalışıyorlar ama dünya o kadar geniş ki, yetişemiyorlar ve bu yüzden asla tatmin olamıyorlar."
Nuriye Akman

Devamı İçin :Kaynak: http://www.zaman.com.tr/nuriye-akman/obezler-parmak-kaldirsin_2231278.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder